SIM Only welke provider | Tips en informatie bij SIM Only internet en mobiel bellen abonnement vergelijken

Een abonnement voor je telefoon is soms ook goedkoop! Absoluut niet als je al in het bezit bent van een goede luxe telefoon. Voor personen die kunnen overstappen naar een nieuw abonnement zonder smartphone en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe luxe telefoon te kopen is er de zogenoemde “SIM Only”.

Een abonnement is een abonnement waarbij je alleen een simkaart krijgt en dus zelf een smartphone die je al hebt gebruiken kunt. Het voordeel hiervan is dat de uitgaven die je per periode betaalt aanzienlijk minder veel worden dan bij zonder een SIM Only abonnement.Zo is het bij een SIM Only heel standaard dat je een SIM Only abonnement afsluit voor €11 tot €21 per maand, terwijl de meeste abonnementen pas aanvangen bij €25. Je bespaart al gauw een hoop geld op de kosten van je telecomabonnement.
sim only ben

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de vaste lasten bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het niet nodig hebben van de mobiele telefoon. Bij een standaard telefoon met abonnement koop je je periodieke kosten van je abonnement in twee delen. Een deel voor het abonnement en een deel voor je smartphone. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De kosten voor je telefoontoestel bepalen dat je na de looptijd je smartphone volledig hebt betaald. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 maanden. Doordat je deze vaste lasten bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only welke provider

Door het hebben van een SIM Only abonnement, verlaag je de vaste lasten. De meeste bellers betalen vaak meer voor de telefoon bij hun abonnement, dan voor hun dure gebruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van een SIM Only abonnement

Een mogelijk gebrek van een abonnement zonder smartphone is dat je als klant zelf over een toestel moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit voordeliger is.

Voorbeeld berekening

We nemen een telefoon als voorbeeld. Een nieuwe telefoon kost los al gauw 769 euro. In combinatie met een abonnement met een telefoon moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit abonnement wordt afgesloten kost dit 970 euro per jaar. Bij een internet en mobiel bellen abonnement kost een vergelijkbaar abonnement met smartphone 30 euro, wanneer je de Samsung smartphone los zou kopen met een abonnement zonder smartphone is een telecomabonnement  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal mobiel abonnement is dan vooral super voor de koper die zo snel mogelijk een telefoon nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een telefonie abonnement is een contract in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only welke provider – Simlockvrije telefoon

SIM Only welke provider – Daarnaast is een iPhone zonder simlock|simlock vrije een mobile device} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude telefoon liggen, die bij een oud contract gebruikt is? Alleen de provider waarbij de telefoon oorspronkelijk is gekocht, mag de simlock van de smartphone verwijderen. In de praktijk betekent dat vaak dat de koper nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe telefoon moet kopen: SIM Only welke provider
sim only t mobile

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk telefonie abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende factoren. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel MB’s je op dit moment nuttigt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je smartphone? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type SIM Only abonnement dat je nodig hebt en de maandelijkse kosten van je abonnement die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk telecomabonnement voor jou het beste is raden wij aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 3 maanden. Dat is in de meeste gevallen genoeg om een inzicht te krijgen in je gebruik.

Pak je rekeningen er eens bij en ga na hoeveel data je hebt verbruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan bevelen we aan om bij je nieuwe abonnement een grotere internetbundel te kopen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel telecom bedrijven bieden trouwens de kans om tijdens je abonnement voor telecom omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je gebruiken wilt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste aanbieders kan je kiezen tussen een periode van 1 of 2 jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn vandaag de dag echter ook aanbieders die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een telecomabonnement van een maand kan leuk zijn als je een aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een abonnement zonder smartphone van 24 maanden afsluit. SIM Only welke provider

 

Scroll to top