SIM Only telefoon | Tips en informatie bij vergelijken

Een telefoonabonnement kan betaalbaar zijn! Al zeker als je al in het bezit bent van een mooie luxe telefoon. Voor personen die kunnen overstappen naar een nieuw abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe mobiele telefoon te halen is er de bekende “SIM Only”.

Een internet en mobiel bellen abonnement is een telecomcontract waarbij je uitsluitend een simkaart krijgt en dus zelf een telefoon in huis moet hebben. Het grote voordeel hiervan is dat de kosten die je regelmatig betaalt ontzettend lager zullen zijn dan bij toestel met abonnement.Zo is het bij een SIM Only heel standaard dat je een abonnement koopt voor €14 tot €24 per maand, terwijl de meeste abonnementen met een toestel pas starten bij €29. Je bespaart al gauw een flimk bedrag op de kosten van je abonnement.
sim only onbeperkt bellen

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de vaste lasten bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het weglaten van de telefoon. Bij een standaard smartphone met abonnement koop je je jaarlijkse abonnementskosten in twee delen. Een deel voor de belminuten en een deel voor je telefoon. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De vaste lasten voor je telefoon bepalen dat je na de duur van je contract je smartphone volledig hebt voldaan. Je betaalt je telefoon dus af in 1 of 2 jaar. Doordat je deze vaste lasten bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only telefoon

Door gebruik te maken van een SIM Only abonnement, bespaar je op uitgaven. De meeste bellers betalen meestal meer voor het toestel bij hun belcontract, dan voor hun werkelijke verbruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van SIM Only

Een mogelijk schaduwzijde van een telecomabonnement is dat je als consument zelf over een telefoontoestel moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit goedkoper is.

Voorbeeld berekening

We nemen een Samsung smartphone als voorbeeld. Een nieuwe willkeurige smartphone kost los al minimaal 769 euro. In combinatie met een abonnement met smartphone moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit smartphoneabonnement wordt aangegaan kost dit 970 euro per jaar. Bij een telefonie abonnement kost een vergelijkbaar smartphone met abonnement 30 euro, wanneer je de telefoon los zou kopen met een abonnement is een contract voor telefonie  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal telefoonabonnement is dan vooral slim voor de koper die spoedig een telefoon nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een abonnement is een telecomcontract in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only telefoon – Simlockvrije telefoon

SIM Only telefoon – Daarnaast is een telefoon zonder simlock|simlock vrije gewone mobiele telefoon} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude mobiele telefoon liggen, die bij een oud contract besteld is? Alleen de provider waarbij de mobiele telefoon oorspronkelijk is gebruikt, mag de simlock van de telefoon weghalen. In de praktijk betekent dat vaak dat de klant nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe mobiele telefoon moet kopen: SIM Only telefoon
sim only maandelijks opzegbaar

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk SIM Only abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende onderwerpen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel MB’s je op dit moment nuttigt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je smartphone? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type SIM Only abonnement dat je nodig hebt en de maandelijkse kosten van je abonnement die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk telecomabonnement voor jou het beste is raden wij aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 4 maanden. Dat is normaal gesproken voldoende om een zicht te krijgen in je gebruik.

Pak je afschriften er eens bij en ga na hoeveel data je hebt verbruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan raden wij aan om bij je nieuwe abonnement zonder smartphone een grotere MB bundel te kiesen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel aanbieders bieden trouwens de mogelijkheid om tijdens je contract omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je nu hebt bedacht hoeveel belminuten en MB’s je gebruiken wilt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste telecom bedrijven kan je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn op het moment echter ook SIM Only aanbieders die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een internet en mobiel bellen abonnement van een maand kan leuk zijn als je een telecom bedrijven eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een internet en mobiel bellen abonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only telefoon

 

Scroll to top