SIM Only telefoon | Tips en informatie bij SIM Only abonnement vergelijken

Een abonnement voor je telefoon kan betaalbaar zijn! Absoluut niet als je al in het bezit bent van een mooie mobiele telefoon. Voor personen die kunnen overstappen naar een nieuw telecomabonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe smartphone te kopen is er de zogeheten “SIM Only”.

Een internet en mobiel bellen abonnement is een contract voor telecom waarbij je uitsluitend een simkaart bestelt en dus zelf een mobiele telefoon hebt. Het voordeel hiervan is dat de kosten die je per maand betaalt aanzienlijk niet zo hoog zullen worden dan bij toestel met abonnement.Zo is het bij een SIM Only heel regelmaat dat je een abonnement zonder smartphone afsluit voor €13 tot €23 per maand, terwijl de meeste toestellen met een abonnement pas starten bij €29. Je bespaart al gauw veel geld op de kosten van je abonnement.
sim only onbeperkt bellen en internet

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de kosten bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het niet willen van de smartphone. Bij een standaard abonnement met smartphone koop je je maandelijkse kosten van je abonnement in twee delen. Een deel voor de belminuten en een deel voor je telefoon. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De vaste lasten voor je smartphone bepalen dat je na de looptijd je smartphone helemaal hebt afbetaald. Je betaalt je telefoon dus af in 1 of 2 jaar. Doordat je deze vaste lasten bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only telefoon

Door gebruik te maken van een SIM Only abonnement, investeer je minder in vaste lasten. Heel veel bellers betalen namelijk meer voor het toestel bij hun contract, dan voor hun werkelijke verbruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van een SIM Only abonnement

Een mogelijk schaduwzijde van een telecomabonnement is dat je als koper zelf over een smartphone moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit goedkoper is.

Voorbeeld berekening

We nemen een telefoon als voorbeeld. Een nieuwe iPhone kost los al zomaar 769 euro. In combinatie met een smartphoneabonnement moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit smartphoneabonnement wordt aangegaan kost dit 970 euro per jaar. Bij een abonnement kost een vergelijkbaar telefoon met abonnement 30 euro, wanneer je de iPhone los zou kopen met een abonnement is een telecomcontract  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal telefoonabonnement is dan vooral super voor de consument die zo snel mogelijk een smartphone nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een telecomabonnement is een abonnement voor telecom in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only telefoon – Simlockvrije telefoon

SIM Only telefoon – Daarnaast is een telefoon zonder simlock|simlock vrije Samsung smartphone} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude smartphone liggen, die bij een oud contract gekocht is? Alleen de provider waarbij de smartphone oorspronkelijk is gebruikt, mag de simlock van de mobiele telefoon weghalen. In de praktijk betekent dat vaak dat de afnemer nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe telefoon moet kopen: SIM Only telefoon
sim only

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk internet en mobiel bellen abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende delen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel data je op dit moment gebruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je smartphone? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type telefonie abonnement dat je nodig hebt en de periodieke kosten die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk telecomabonnement voor jou het beste is prijzen we aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 6 maanden. Dat is normaal gesproken sufficient om een inzicht te krijgen in je gebruik.

Pak je afschriften er eens bij en ga na hoeveel MB’s je hebt gebruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan adviseren wij om bij je nieuwe SIM Only abonnement een grotere MB bundel te kiesen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel aanbieders bieden trouwens de oplossing om tijdens je contract omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je gebruiken kunt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste SIM Only aanbieders kan je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn op het moment echter ook telecom bedrijven die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een abonnement van een maand kan leuk zijn als je een aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een telecomabonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only telefoon

 

Scroll to top