SIM Only 800 | Tips en informatie bij SIM Only telefonie abonnement vergelijken

Een SIM Only abonnement is niet altijd heel duur! Al zeker als je al in het bezit bent van een perfecte mobiele telefoon. Voor personen die kunnen overstappen naar een nieuw abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe mobiele telefoon te hebben is er de zogeheten “SIM Only”.

Een telefonie abonnement is een telecomabonnement waarbij je alleen een simkaart bestelt en dus zelf een luxe telefoon die je al hebt gebruiken kunt. Het grote voordeel hiervan is dat de kosten die je jaarlijks betaalt veel niet zo hoog worden dan bij toestel met abonnement.Zo is het bij een SIM Only heel gebruikelijk dat je een internet en mobiel bellen abonnement ondertekent voor €8 tot 18 per maand, terwijl de meeste abonnementen pas aanvangen bij €30dertig euro26 euro. Je bespaart al gauw een hoop geld op de kosten van je SIM Only abonnement.
sim only tele2

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de vaste lasten bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het weglaten van de telefoon. Bij een standaard abonnement met smartphone koop je je periodieke kosten in tweeën. Een deel voor het abonnement en een deel voor je smartphone. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De kosten voor je toestel zorgen ervoor dat je na de contractduur je toestel helemaal hebt afbetaald. Je betaalt je telefoon dus af in 1 of 2 jaar. Doordat je deze lasten bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only 800

Door gebruik te maken van een SIM Only abonnement, geef je minder aan vaste lasten. Ontzettend veel personen betalen norrmaal gesproken meer voor het toestel bij hun contract, dan voor hun werkelijke verbruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van een SIM Only abonnement

Een mogelijk schaduwzijde van een telecomabonnement is dat je als afnemer zelf over een telefoontoestel moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit goedkoper is.

Voorbeeld berekening

We nemen een Samsung smartphone als voorbeeld. Een nieuwe willkeurige smartphone kost los al minimaal 769 euro. In combinatie met een smartphoneabonnement moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit smartphoneabonnement wordt ondertekend kost dit 970 euro per jaar. Bij een telecomabonnement kost een vergelijkbaar smartphone met abonnement 30 euro, wanneer je de iPhone los zou kopen met een telefonie abonnement is een abonnement  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal smartphone met abonnement is dan vooral slim voor de afnemer die zo snel mogelijk een telefoon nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een SIM Only abonnement is een contract voor telecom in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only 800 – Simlockvrije telefoon

SIM Only 800 – Daarnaast is een een mobile device zonder simlock|simlock vrije een mobile device} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude telefoon liggen, die bij een oud contract gekocht is? Alleen de provider waarbij het toestel oorspronkelijk is gekocht, mag de simlock van het toestel afhalen. In de praktijk betekent dat vaak dat de klant nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe telefoon moet kopen: SIM Only 800
sim only ben

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk SIM Only abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende eigenschappen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel data je op dit moment nuttigt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je mobiele telefoon? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type telecomabonnement dat je nodig hebt en de jaarlijkse kosten die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk telefonie abonnement voor jou het beste is adviseren wij om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 6 maanden. Dat is normaal gesproken sufficient om een inzicht te krijgen in je verbruik.

Pak je afschriften er eens bij en ga na hoeveel data je hebt verbruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan raden wij aan om bij je nieuwe SIM Only abonnement een grotere internetbundel te kiesen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel telecom bedrijven bieden trouwens de kans om tijdens je telefoniecontract omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je een keer hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je bestellen kunt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste SIM Only aanbieders kan je kiezen tussen een periode van 1 of 2 jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn op het moment echter ook providers die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een internet en mobiel bellen abonnement van een maand kan leuk zijn als je een SIM Only aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een telecomabonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only 800

 

Scroll to top