SIM Only 1500 | Tips en informatie bij SIM Only telefonie abonnement vergelijken

Een SIM Only abonnement is soms ook goedkoop! Al zeker als je al in het bezit bent van een goedwerkende mobiele telefoon. Voor mensen die kunnen overstappen naar een nieuw telefonie abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe telefoon te kopen is er de zogenaamde “SIM Only”.

Een abonnement zonder smartphone is een telecomcontract waarbij je alleen een simkaart bestelt en dus zelf een telefoon die je al hebt gebruiken kunt. Het grote voordeel hiervan is dat de uitgaven die je per periode betaalt aanzienlijk minder veel zijn dan bij een abonnement met toestel.Zo is het bij een SIM Only heel standaard dat je een abonnement zonder smartphone koopt voor €13 tot €23 per maand, terwijl de meeste abonnementen met een telefoon pas aanvangen bij €30vijfentwintig euro. Je bespaart al gauw veel geld op de kosten van je internet en mobiel bellen abonnement.
sim only telefoon

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de prijs bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het niet willen van de smartphone. Bij een standaard abonnement met een telefoon koop je je maandelijkse kosten van je abonnement in twee delen. Een deel voor het abonnement en een deel voor je smartphone. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De kosten voor je telefoon zorgen ervoor dat je na de looptijd je smartphone helemaal hebt voldaan. Je betaalt je telefoon dus af in 1 of 2 jaar. Doordat je deze kosten bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only 1500

Door gebruik te maken van een SIM Only abonnement, investeer je minder in uitgaven. Heel veel personen betalen norrmaal gesproken meer voor de telefoon bij hun contract, dan voor hun uiteindelijke gebruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van SIM Only

Een mogelijk vervelend iets van een SIM Only abonnement is dat je als koper zelf over een toestel moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit voordeliger is.

Voorbeeld berekening

We nemen een iPhone als voorbeeld. Een nieuwe gewone mobiele telefoon kost los al gauw 769 euro. In combinatie met een abonnement met smartphone moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit smartphoneabonnement wordt ondertekend kost dit 970 euro per jaar. Bij een telecomabonnement kost een vergelijkbaar abonnement met een telefoon 30 euro, wanneer je de willkeurige smartphone los zou kopen met een telefonie abonnement is een abonnement  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal mobiel abonnement is dan vooral handig voor de koper die spoedig een telefoon nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een SIM Only abonnement is een telecomabonnement in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only 1500 – Simlockvrije telefoon

SIM Only 1500 – Daarnaast is een Samsung smartphone zonder simlock|simlock vrije een mobile device} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude mobiele telefoon liggen, die bij een oud contract gekocht is? Alleen de provider waarbij de mobiele telefoon oorspronkelijk is gebruikt, mag de simlock van het toestel weghalen. In de praktijk betekent dat vaak dat de consument nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe telefoon moet kopen: SIM Only 1500
sim only vergelijken

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk abonnement zonder smartphone het beste bij jou past hangt af van verschillende eigenschappen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel data je op dit moment nuttigt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je smartphone? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type SIM Only abonnement dat je nodig hebt en de periodieke abonnementskosten die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk telefonie abonnement voor jou het beste is adviseren wij om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 5 maanden. Dat is meestal genoeg om een zicht te krijgen in je gebruik.

Pak je rekeningen er eens bij en ga na hoeveel data je hebt verbruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan bevelen we aan om bij je nieuwe abonnement een grotere MB bundel te bestellen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel aanbieders bieden trouwens de kans om tijdens je contract voor telecom omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je een keer hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je bestellen wilt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste SIM Only aanbieders kan je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn op het moment echter ook telecom bedrijven die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een telecomabonnement van een maand kan leuk zijn als je een providers eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een abonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only 1500

 

Scroll to top