20gb SIM Only | Tips en informatie bij abonnement zonder smartphone (SIM Only) vergelijken

Een telefoonabonnement is soms ook goedkoop! Al zeker als je al in het bezit bent van een goede mobiele telefoon. Voor een ieder die kunnen overstappen naar een nieuw telecomabonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe mobiele telefoon te halen is er de zogenaamde “SIM Only”.

Een SIM Only abonnement is een contract voor telecom waarbij je uitsluitend een simkaart gebruikt en dus zelf een telefoon hebt. Het voordeel hiervan is dat de uitgaven die je periodiek betaalt redelijk minder veel zijn dan bij zonder een SIM Only abonnement.Zo is het bij een SIM Only heel standaard dat je een abonnement zonder smartphone aangaat voor €9 tot €19 per maand, terwijl de meeste smartphones met een abonnement pas starten bij €26. Je bespaart al gauw een vermogen op de kosten van je telecomabonnement.
sim only vergelijken

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de kosten bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het niet willen van de mobiele telefoon. Bij een standaard telefoonabonnement betaal je je periodieke kosten van je abonnement in tweeën. Een deel voor de belminuten en een deel voor je smartphone. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De kosten voor je telefoontoestel bepalen dat je na de duur van je contract je smartphone voor 100% hebt afbetaald. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 maanden. Doordat je deze investering bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: 20gb SIM Only

Door gebruik te maken van een SIM Only abonnement, investeer je minder in kosten. Bijna alle consumenten betalen norrmaal gesproken meer voor de smartphone bij hun contract, dan voor hun uiteindelijke verbruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van SIM Only

Een mogelijk vervelend iets van een abonnement is dat je als afnemer zelf over een smartphone moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit niet duurder is.

Voorbeeld berekening

We nemen een iPhone als voorbeeld. Een nieuwe Samsung smartphone kost los al snel 769 euro. In combinatie met een smartphone met abonnement moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit abonnement wordt aangegaan kost dit 970 euro per jaar. Bij een telefonie abonnement kost een vergelijkbaar smartphoneabonnement 30 euro, wanneer je de willkeurige smartphone los zou kopen met een telecomabonnement is een contract voor telecom  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal abonnement met een telefoon is dan vooral super voor de klant die snel een telefoon nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een internet en mobiel bellen abonnement is een contract voor telefonie in vele gevallen goedkoper is.

20gb SIM Only – Simlockvrije telefoon

20gb SIM Only – Daarnaast is een telefoon zonder simlock|simlock vrije Samsung smartphone} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude smartphone liggen, die bij een oud contract gekocht is? Alleen de provider waarbij de smartphone oorspronkelijk is gekocht, mag de simlock van de mobiele telefoon weghalen. In de praktijk betekent dat vaak dat de koper nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe smartphone moet kopen: 20gb SIM Only
sim only ben

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk SIM Only abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende dingen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel MB’s je op dit moment gebruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je telefoon? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type telecomabonnement dat je nodig hebt en de periodieke kosten die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk telecomabonnement voor jou het beste is bevelen we aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen paar maanden. Dat is normaal gesproken genoeg om een een idee te krijgen in je gebruik.

Pak je rekeningen er eens bij en ga na hoeveel internetkosten je hebt verbruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan adviseren wij om bij je nieuwe internet en mobiel bellen abonnement een grotere databundel te bestellen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel aanbieders bieden trouwens de oplossing om tijdens je contract voor telefonie omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je een keer hebt bedacht hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste SIM Only aanbieders kan je kiezen tussen een periode van 1 of 2 jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn tegenwoordig echter ook telecom bedrijven die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een telecomabonnement van een maand kan leuk zijn als je een telecom bedrijven eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een abonnement van 24 maanden afsluit. 20gb SIM Only

 

Scroll to top